Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Igazság

Igazság

Drogos vagy díler a Mándoki kölyök?

2019. február 14. - Roch Neumeier

Mándoki Gábor

54ebb75088491_5b5f8ed95764f.jpg

Középső gyermeke Mándoki László-nak (alias Leslie) a Dschinghis Khan egykori táncosának. (Azért nem írok énekest, mert az valótlan állítás lenne.)

A leleplezésre azért került sor, mert rohamos léptekkel halad az apja nyomdokaiban. Életét és pályáját bűnözésre, csalásra, zsarolásra kezdi építeni, mint a „producer, zenész, komponista apja”. Korábban próbálkozott a zenéléssel, de hamarosan ráébredt, hogy ő nincs annyira sem tehetséges mint egy tizedkategóriás muzsikus. (Apjával egy szinten muzsikál.) 25 éves elmúlt, és még semmi kézzelfoghatót nem alkotott a zenei világban, igy bűnözésre adta a fejét. A zsebpénze mellett plusz a mondvacsinált állása (jövedelme) mellett, melyet az apja biztosít számára a stúdiójában, úgy döntött, hogy csinál egy kis jövedelemkiegészítést. Már nagy tapasztalata volt az emberi gyengeségben, és egyértelmű volt számára, hogy mindent megcsinálnak helyette. Mivel ő a „főnök” fia, így kívánságát az ott dolgozók parancsként értelmezték.  Gyakorlatilag a stúdió munkálataiban nem is nagyon vett részt. Tehát az emberek kihasználását illetően már rengeteg tapasztalattal rendelkezett. Ha valahol mégis elakadt, apja azonnal „helyes” irányba terelte. Leslie Mándoki igencsak dörzsölt ember. Pályafutása alatt közel száz emberből csinált földönfutót. Átvert illetve meglopott (zeneműveket, szövegeket, ötleteket, stb.) zenészeket. De vele majd a következő cikkemben foglalkozunk.

De miért is került most ő a reflektorfénybe, és mi az a bűn, amiről érdemes beszélni?

Első olvasásra szinte hihetetlennek tűnnek majd a leírtak, de igaza, megtörtént eseményeket osztunk meg a publikummal.

A téma: Kábítószer

Gábor hamar átlátta a helyzetet, hogy a hangtechnikai felszerelés között könnyen lehet csempészni. Korábban gyakran szívott hasist, és cannabis-t a partijain. 15 éves éppen elmúlt, mikor rendőrségi ügy lett majdnem az egyik házibuliból. Hangosak, részegek voltak. Némelyikük teljesen ki volt ütve, illetve le volt merevedve a fűtől. Mikor kiértek a járőrök, egy halom kiskorút találtak akik valamilyen drog befolyásoltsága alatt álltak. És találtak rengeteg alkoholt, és drogokat. Természetesen „apuka” és annak rendőr ismerőse „elsikálták” az ügyet. Egyébként tudni kell azt, hogy a német törvények szerint az ilyen esetek bűncselekménynek számítanak, és főként a szülőket terheli a felelősség kiskorúak veszélyeztetése miatt.

Nem történt semmi. A rendőrautók elvonultak. Sőt, kicsit később a buli folytatódott ugyanott.

Eleinte a csempészési útvonal Németország, Ausztria, és Magyarország között zajlott. Mások tudatlanságát és naivságát kihasználva titokban „árut” rejtett el az egyik barátjával zenészek hangszerei között. Néha még a Kraftwer belső borítása alá is raktak csempészárut. És most jön a trükk. Gábornak nem kellett mennie a hangszerekkel, mert nem az ő feladata volt. „Rodie”-oknak (zenekarok melletti dolgozók, akik szállítástól a hangtechnikáig mindent csinálnak) sejtésük sem volt, hogy éppen csempésznek valamit, ráadásul mind a három országban súlyos bűncselekménynek számít a kábítószer birtoklása, vagy azzal való kereskedés. Nagy szerencséjük volt. Mindig ők indultak elsőnek el a stúdióból. Történetesen, ha beleszaladnak egy kontrollba, csak ők lesznek a hibásak, és senki más. Így az értelmiszerző Gábor teljesen tiszta marad továbbra is. Bizonyítani bűnösségét képtelenség lett volna. Plusz mind ezt a tranzakciót ingyen hajtották neki végre.

A csempészés még manapság is tart, de azóta már módosult a szállítási megoldás. Ma már nincsenek „Rodie”-ok akik szállítják is a színpadi és zenekari kellékeket. Ma egyszerűen szállítócégekre bízzák. Ebben az esetben még egyszerűbbé vált az illegális szállítás. Budapest parkban tartott koncertre is készült Gábor 2017-ben a választások előtt. Csak éppen nem sok zenével, inkább némi "anyaggal" adott hangsúlyt a „kereskedelmi” ténykedésének. Természetesen a szállítással foglalkozó cégek nem tartanak ellenőrzést, hogy van e csempészárú a rakomány között. Ők csupán csak a koncerthez tartozó cuccról tudnak. Nekik a lényeg, hogy a szállítást teljesítsék az adott időre. Ebben az esetben sem tudnak semmit a sofőrök, illetve a rakodók. Gábor megint csak nyereséget könyvelhetett el magának.

gabor_mandoki_echo_award_charity_dinner_sx_1kd07wy7l.jpg

Alma a fájától.... Mándoki László és fia Gábor

Egy koncert, és a velejáró felhajtás mindig látványos. Ezért nem is feltűnő a nyüzsgés, közben tisztán bonyolítható a drogügylet is. Az, hogy Mándoki László erről mennyit tudott, az megint egy máslapra tartozik.

Sokan joggal kérdezik, hogy miért nem tettek feljelentést korábban azok, akik tudomást szereztek és érintettek az ügyben? Egyszerű a magyarázat. Nem szívesen szállnak szembe bűnözőkkel. Az emberek félnek. Szerencsére vannak páran akiknek elegük lett, és kitálaltak. Vannak akik  Mándoki klán fenyegetéseit nem veszik komolyan. A leleplezést még azért is tartjuk fontosnak, mert végig gondolva az egészet, ártatlan emberek letét és szabadságát kockáztatta.

Az, hogy megtörtént esetekre utalok, és már nem lehetséges a felelősségre vonás. De itt inkább a figyelemfelkeltésről van szó. Az elévülésről pedig a rendőrséget kell kérdezni. A büntethetőség és az időkorlát EU-n belül országonként változik.

A stúdió raktárként is szolgál. Több helyiségben is tárolnak archív anyagot. így szinte lehetetlen átkutatni egy rövid idő alatt. Ott nagyon jól el lehet rejteni minden illegális dolgot. Főként a Gábor által összehozott „árukészletet”. Mivel még nem számít nagykereskedőnek, így a készlete sem lehet nagy. De a bűncselekmény megalapozott gyanújához bőven elég a három országban.

Még arról is értesültünk, hogy az Amerikai koncertek alkalmával a barátnőjével „trükköznek”. Ott szintén kihasználva a segítők, és a hangtechnikusok naivságát. A trükk, az, hogy mig valakit az ellenőrzéskor jobban ellenőriznek, addig Gábor és barátnője megjátszva az ifjú jegyespárt átsiklanak a vámon. Természetesen akkor még nincs náluk semmi. Majd csak később kerül hozzájuk az „áru”. Így megint tiszta maradt.

Arra nem tudni a választ (egyenlőre), hogy hány alkalommal kötődik a nevéhez, és a Mándoki féle koncertekhez a csempészés. Az már biztos, hogy Németország, Ausztria, Magyarország érintett az útvonalban. De újabban Franciaország is felkerült a látómezőbe. A koncerteken akármennyire is minőségtelen műsort adnak elő, akkor is kiváló alkalom a drogcsempészéshez.

Még annyit megjegyeznénk, hogy Mándoki Gábor neve mint „viszonteladó” először 2014 januárjában merült fel. Rövid ideig a rendőrség megfigyelte, de később lemorzsolódtak. Hogy miért? Annak nem sikerült utána járnunk. Mikor próbálkoztunk a hatóságoknál érdeklődni, határozott fellépéssel eltávolítottak. Persze az is lehet, hogy Gábor még mindig megfigyelés alatt áll. Az viszont nem világos, hogy ez miért titok.

Arról is értesültünk az egyik forrásunktól, hogy a fellépő Soulmates társulat egyes zenészei erősen drogfüggők. És arról is informálva lettünk, hogy a „szabad piac” és a zenészek között Gábor a kapocs. A zenészek neveit egyenlőre nem rakhatjuk nyilvánosságra. Pusztán azért sem, mert az elfogyasztott kábítószert, egy idő elteltével nehéz kimutatni a szervezetben. Továbbá az eredetét sem lehet utólag bizonyítani.

Beismerni senki sem fogja, hogy kábítószerfüggő esetleg tőle vásárolt anyagot. Általában a bizonyításhoz mindig egy harmadik személyre van szükség aki kívülálló. Tanukat nagyon nehéz találni akik függetlenek a drogos világtól. Általában félnek. A kábítószerrel összefüggő eseteknél az emberek jobban tartózkodnak mint bármilyen más cselekményeknél. Sokakban felmerül a kérdés hogy honnan szerezheti be az árut? Egyszerű a magyarázat mert Gábornak vannak kapcsolatai még gyerekkorából. A volt osztálytársai közül ketten Dél-Afrikában dolgoznak (egyik bankár). Állítólag onnan is érkezik valamilyen „áru”.

Németországban nem tettek még feljelentést. Előbb Ausztriában próbálkoznak. Ha nem sikerül, akkor Brüsszelt veszik célba. Próbáltak tenni feljelentést Magyarországon de a rendőrség nem volt hajlandó a kisujját sem mozdítani és nem voltak hajlandók nyomozni (forrás). Azt hogy Az Orbán Viktor barátsága a család irányában befolyásolta volna a rendőrök tevékenységét, eljárását, nem lehet tudni. Ez sem bizonyítható. Elképzelhető viszont a rendőrség hűsége a kormányfőhöz illetve a miniszterelnökhöz, mely nagy befolyással lehet döntésükre. Jelen esetben is az a benyomása a kívülállónak, hogy mentelmijogot élveznek Mándokiék, mint a politikusok. Lesliet és Gábort gyakran láttuk nyilatkozni. Egyre önteltebbek és egyre magabiztosabbak. Pökhendiségük határtalan.

A család jelenleg Orbán Viktor támogatását és barátságát élvezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://igazsag2.blog.hu/api/trackback/id/tr2414272563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása